FJ Software Foren-Übersicht  
 Homepage   •  Suchen   •  FAQ   •  Mitgliederliste   •  Registrieren   •  Login
 MyPhoneexplorer Client liest die SSid nicht mehr aus Nächstes Thema anzeigen
Vorheriges Thema anzeigen
Neues Thema eröffnenNeue Antwort erstellen
Autor Nachricht
Holly



Anmeldedatum: 08.02.2019
Beiträge: 2

BeitragVerfasst am: Fr Feb 08, 2019 16:20 Antworten mit ZitatNach oben

Hallo,

ich glaube seit dem mein Handy Galaxy S9 ein Update auf Android 9 One UI Version 1.0 upgedatet hat, zeigt mir der Client immer Wlan verbunden mit unknown SSid an. Ich denke das es seit dem Update ist, kann es aber nicht 100% sagen.

Das ist natürlich blöd weil ich den Client jetzt nicht mehr automatisch starten lassen kann wenn ich nach Hause komme.

Unter Wlan zeigt das Gerät mir aber die richtige ssid an.

Hat jemand eine Idee was ich da machen kann. Ist echt nervig.

Danke und Gruß
Holly
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
wtuppa



Anmeldedatum: 19.01.2016
Beiträge: 46
Wohnort: Wien

BeitragVerfasst am: Fr Feb 08, 2019 21:17 Antworten mit ZitatNach oben

Hallo,

hatte ich auch. Leider muss man jetzt Standort aktivieren, sonst können viele Programme nicht mehr die SSID anzeigen.

MfG
Walter

_________________
Phone: Xiaomi A1 (Android 9.0)
Windows 7/64bit, MPE / Client aktuelle
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Holly



Anmeldedatum: 08.02.2019
Beiträge: 2

BeitragVerfasst am: Sa Feb 09, 2019 12:31 Antworten mit ZitatNach oben

wtuppa hat Folgendes geschrieben:
Hallo,

hatte ich auch. Leider muss man jetzt Standort aktivieren, sonst können viele Programme nicht mehr die SSID anzeigen.

MfG
Walter


Hallo Walter.

Stimmt nachdem ich den Standort Aktiviert habe zeigt der Client sofort die SSID an. Ist zwar nicht so toll aber vielen Dank für den Tip.

Gruß
Holly
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
wtuppa



Anmeldedatum: 19.01.2016
Beiträge: 46
Wohnort: Wien

BeitragVerfasst am: Sa Feb 09, 2019 14:48 Antworten mit ZitatNach oben

Hängt wohl damit zusammen, das die SSID ja auch zur Standortbestimmung verwendet werden kann (und das macht Google ja auch).
In dieser Hinsicht wurde einiges in Android 9 aka Pie verschlimmbessert...

_________________
Phone: Xiaomi A1 (Android 9.0)
Windows 7/64bit, MPE / Client aktuelle
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Bill Irwin



Anmeldedatum: 26.09.2012
Beiträge: 56
Wohnort: White Rock, BC Canada

BeitragVerfasst am: Sa Apr 27, 2019 06:14 Antworten mit ZitatNach oben

wtuppa hat Folgendes geschrieben:
Hallo,

hatte ich auch. Leider muss man jetzt Standort aktivieren, sonst können viele Programme nicht mehr die SSID anzeigen.

MfG
Walter


Hi Walter:
I am suffering with this latest Android change too. What, exactly, do you mean by "turn on location"? I have the Android 9 Location on and yet, for any MPE client after 1.0.47, it says "Unknown SSID".

Can you please explain your solution suggestion more fully?

_________________
Samsung Galaxy S9+ with stock Android 9
Samsung Galaxy Tab A with Android 7
Windows 10 Pro/64 with Outlook 365 32 bit
WiFi connection
Android MPE 1.0.65
Windows MPE 1.8.12
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
wtuppa



Anmeldedatum: 19.01.2016
Beiträge: 46
Wohnort: Wien

BeitragVerfasst am: Sa Apr 27, 2019 10:05 Antworten mit ZitatNach oben

you must enable "location base services" in settings, since WLAN can be used as location approximation in Android (and Google uses WLAN SSID for this purpose to locate you). If this service is disabled, APPs will not be able to read the SSID (since location based services are disabled and you are not allowed to get the "location", even itś youw own WLAN).

_________________
Phone: Xiaomi A1 (Android 9.0)
Windows 7/64bit, MPE / Client aktuelle
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Bill Irwin



Anmeldedatum: 26.09.2012
Beiträge: 56
Wohnort: White Rock, BC Canada

BeitragVerfasst am: Sa Apr 27, 2019 11:23 Antworten mit ZitatNach oben

Somehow this part was dropped from my previous message. I have Android settings Location on and have for years. Do you mean a different settings area?

_________________
Samsung Galaxy S9+ with stock Android 9
Samsung Galaxy Tab A with Android 7
Windows 10 Pro/64 with Outlook 365 32 bit
WiFi connection
Android MPE 1.0.65
Windows MPE 1.8.12
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
wtuppa



Anmeldedatum: 19.01.2016
Beiträge: 46
Wohnort: Wien

BeitragVerfasst am: Sa Apr 27, 2019 12:54 Antworten mit ZitatNach oben

maybe the mode for Location is wrong.
Under Settings => Swecurity & Location => Location =>

check if App is allowed for Location
check location accurancy (there maxbe a point for WLAN as addiitional location source)

_________________
Phone: Xiaomi A1 (Android 9.0)
Windows 7/64bit, MPE / Client aktuelle
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Bill Irwin



Anmeldedatum: 26.09.2012
Beiträge: 56
Wohnort: White Rock, BC Canada

BeitragVerfasst am: So Apr 28, 2019 00:47 Antworten mit ZitatNach oben

wtuppa hat Folgendes geschrieben:
maybe the mode for Location is wrong.
Under Settings => Swecurity & Location => Location =>

check if App is allowed for Location
check location accurancy (there maxbe a point for WLAN as addiitional location source)


Before I wander down this rabbit hole any further can you confirm for me that your MPE client (later than 1.0.47), running on Android 9, displays the SSID of your WiFi when open?

Any version of the MPE client I've installed since 1.0.47 does not even have the option in its settings (not Android settings) to select the SSID that should trigger it to start. Without being able to tell MPE which SSID to recognize it doesn't matter if it can see the current SSID.

_________________
Samsung Galaxy S9+ with stock Android 9
Samsung Galaxy Tab A with Android 7
Windows 10 Pro/64 with Outlook 365 32 bit
WiFi connection
Android MPE 1.0.65
Windows MPE 1.8.12
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
wtuppa



Anmeldedatum: 19.01.2016
Beiträge: 46
Wohnort: Wien

BeitragVerfasst am: So Apr 28, 2019 08:57 Antworten mit ZitatNach oben

you are right. MPE 1.0.62 only says that WLAN is active, but does not display the SSID any more. This thread was opened with MPE 1.0.47
But with latest client it works again to automatically start MyPhoneExplorer if connected from WLAN (probably from any WLAN, but you should have set a WLAN PIN anyway).

_________________
Phone: Xiaomi A1 (Android 9.0)
Windows 7/64bit, MPE / Client aktuelle
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Bill Irwin



Anmeldedatum: 26.09.2012
Beiträge: 56
Wohnort: White Rock, BC Canada

BeitragVerfasst am: So Apr 28, 2019 09:38 Antworten mit ZitatNach oben

wtuppa hat Folgendes geschrieben:
you are right. MPE 1.0.62 only says that WLAN is active, but does not display the SSID any more. This thread was opened with MPE 1.0.47
But with latest client it works again to automatically start MyPhoneExplorer if connected from WLAN (probably from any WLAN, but you should have set a WLAN PIN anyway).


Are you saying that your client 1.0.62 has an option in its settings to select which SSID should trigger an auto-start? If so, I'll install it.

_________________
Samsung Galaxy S9+ with stock Android 9
Samsung Galaxy Tab A with Android 7
Windows 10 Pro/64 with Outlook 365 32 bit
WiFi connection
Android MPE 1.0.65
Windows MPE 1.8.12
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
wtuppa



Anmeldedatum: 19.01.2016
Beiträge: 46
Wohnort: Wien

BeitragVerfasst am: So Apr 28, 2019 09:47 Antworten mit ZitatNach oben

Latest version of MPE has no explicit option for auto start.

If MPE is started on PC and it tries to connect over WLAN, MPE client starts on the mobile phone automatically. But there is no selection to set a specific SSID. I think, that there is now a small part running all time, at least MPE is allowed to be run at startup.
I just tried it out and rebootet my phone, just entered the SIM pins and then started MPE on Windows. Connection was working.

_________________
Phone: Xiaomi A1 (Android 9.0)
Windows 7/64bit, MPE / Client aktuelle
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Bill Irwin



Anmeldedatum: 26.09.2012
Beiträge: 56
Wohnort: White Rock, BC Canada

BeitragVerfasst am: So Apr 28, 2019 10:11 Antworten mit ZitatNach oben

wtuppa hat Folgendes geschrieben:
I just tried it out and rebootet my phone, just entered the SIM pins and then started MPE on Windows. Connection was working.


What does this mean? When I reboot my Galaxy S9+ I just have to enter the PIN to get in Android and see my home screen. My cell connection icon appears shortly with strength and then the type of data connection (3G, 4G, LTE). Then it will look and see if it's in one of my registered regular locations to be on WiFi. If so, turns on WiFi and sees my home SSID and connects.

Are you say that's all that's needed or is there something different between Canadian cell networks and where you are? Where is Wien?

_________________
Samsung Galaxy S9+ with stock Android 9
Samsung Galaxy Tab A with Android 7
Windows 10 Pro/64 with Outlook 365 32 bit
WiFi connection
Android MPE 1.0.65
Windows MPE 1.8.12
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
wtuppa



Anmeldedatum: 19.01.2016
Beiträge: 46
Wohnort: Wien

BeitragVerfasst am: So Apr 28, 2019 10:30 Antworten mit ZitatNach oben

Wien is Vienna in Austria,do not forget main language here is german.

I just wanted to say, that I have to do nothing on my mobile phone to get MPE connected from Windows (that was why I rebooted to have histroy cleared). The only thing you need for MPE is a connected WIFI. MPE client on Android will start automatically on connection from Windows (a small part of MPE is running since system startup). No explicit start of MPE client is needed.

_________________
Phone: Xiaomi A1 (Android 9.0)
Windows 7/64bit, MPE / Client aktuelle
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Bill Irwin



Anmeldedatum: 26.09.2012
Beiträge: 56
Wohnort: White Rock, BC Canada

BeitragVerfasst am: So Apr 28, 2019 10:46 Antworten mit ZitatNach oben

I just upgraded to 1.0.62, rebooted, watched it connect to cell service and then my home WiFi. Ran Windows MPE and it could not connect with the error

"Connection to phone could not be established: Failed to obtain the IP-address of the phone. SocketError: 10061 - Connection is forcefully rejected."

I think I need to see the other settings you have so I can compare them with mine. I wish I could paste a screen clip instead of type. Thought I saw an option for attachments somewhere but I can see anything on the screen I'm in now.

I appreciate your help in getting this sorted out.

_________________
Samsung Galaxy S9+ with stock Android 9
Samsung Galaxy Tab A with Android 7
Windows 10 Pro/64 with Outlook 365 32 bit
WiFi connection
Android MPE 1.0.65
Windows MPE 1.8.12
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:      
Neues Thema eröffnenNeue Antwort erstellen


 Gehe zu:   



Nächstes Thema anzeigen
Vorheriges Thema anzeigen
Du kannst keine Beiträge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beiträge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht mitmachen.

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Alle Zeiten sind GMT + 1 Stunde
Deutsche Übersetzung von phpBB.de