FJ Software Foren-Übersicht  
 Homepage   •  Suchen   •  FAQ   •  Mitgliederliste   •  Registrieren   •  Login
 HowTo: Use MyPhoneExplorer under GNU/Linux (English Version) Nächstes Thema anzeigen
Vorheriges Thema anzeigen
Neues Thema eröffnenNeue Antwort erstellen
Autor Nachricht
weinbi
Moderator


Anmeldedatum: 11.06.2007
Beiträge: 929
Wohnort: Kärnten

BeitragVerfasst am: Fr Apr 17, 2009 10:32 Antworten mit ZitatNach oben

There is no Linux version but MPE works with WINE.

_________________
English FAQ || Deutsche FAQ
----------------------------------
HTC Desire
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht sendenICQ-Nummer
sputnick



Anmeldedatum: 30.08.2008
Beiträge: 4

BeitragVerfasst am: Fr Apr 24, 2009 19:13 Antworten mit ZitatNach oben

Ok guys, sorry to don't maintain my script myphoneinstaller-4.x but it's really a pain in the *** to have a reliable state.
That works, but when I try to open a SMS that crash like I report before.
I give up for the moment, but there's a workaround :
I have virtualbox on my GNU/Linux/Archlinux and USB enable with my BlueeTooth dongle, I have XP PRO as guest system and everything woorks fine.
If you want to follow me, add this in /etc/fstab :
Code:
none /proc/bus/usb usbfs auto,busgid=108,busmode=0775,devgid=108,devmode=0664 0 0

And add a filter matching your BT device in the virtualbox config.
That's the most reliable way I've found since I try MPE to work.

Cheers, sputnick

_________________
http://sputnick-area.net
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Bruno De Barros
Gast





BeitragVerfasst am: Mo Apr 27, 2009 21:10 Antworten mit ZitatNach oben

It works on Ubuntu 9.04 Very Happy The only thing that I miss from the Windows version is that the texts aren't obtained automatically from the phone, so when I get a text message, it doesn't automatically open up a new window in MPE. Sad But other than that, it's good. Smile At least now I can be on Linux without any more issues Very Happy
sputnick



Anmeldedatum: 30.08.2008
Beiträge: 4

BeitragVerfasst am: Mo Apr 27, 2009 21:46 Antworten mit ZitatNach oben

Bruno De Barros,

that will be interesting for everybody if you give a bit more details.
- Did you use a script ? If yes, which one ? Did you modify something ?
- Do you use bluetooth or USB ?
- Wich version of wine ?
- Which phone ?
- Which locales ? ( what return "locale" command ? )

Thanks by advance...

_________________
http://sputnick-area.net
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
Gast






BeitragVerfasst am: Fr Mai 01, 2009 18:12 Antworten mit ZitatNach oben

Gremling_restored hat Folgendes geschrieben:
The problem now is that I can not install MPE because "its currently running" The program is not running! I can't uninstall it either "because its running"

I'm going insane!!!!

This is the last thing before the dualboot with XP will be removed and the Ubuntu will "stand alone"



Same problem here. Solved it by removing every MyPhoneExplorer-Entry from the wine registry.
How to do that?!

In the directory "/home/$user/.wine" there are three files: system.reg, user.reg, userdef.reg.
First make a backup, then open with your favourite text editor and search for "phone". Remove every entry that relates to MyPhoneExplorer. There are quite a few of them, but once you managed to delete them, installation will succeed.
taff



Anmeldedatum: 09.07.2007
Beiträge: 12

BeitragVerfasst am: Fr Mai 08, 2009 11:15 Antworten mit ZitatNach oben

Hi guys,

I am using ubuntu 9.04 and successfully installed MPE 1.7.2 under wine. I used sputnick's script, but adapted the MPE version...

I did not use the bash script to start MPE, but manually connected my phone with my ubuntu machine using the bluez bluetooth GUI.

After this, I manually gave root rights to /dev/rfcomm0 by typing in a console

Code:
sudo chmod 777 /dev/rfcomm0


I did this since I experience some difficulties with rights in the past.

After this, I was able to connect MPE to my Phone (C702). I was struggeling with this for several days with ubuntu 8.10, but I didn't get it to work. So I suggest upgrading to 9.04!

However, whin I try to syncronize, I get the following error:

Obex protocol could not be initialized!
OBEX Errorcode: 00 - Phone didn't answer

Is there someone with similar problems?
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
sputnick



Anmeldedatum: 30.08.2008
Beiträge: 4

BeitragVerfasst am: Fr Mai 08, 2009 18:08 Antworten mit ZitatNach oben

@taff,

the main script is only to install, and @ the end, that makes another little scrit to launch MPE ( MyPhoneExplorer.bash )

@MPE staff
The problem for me is SMS, because when I try to read one of them, MPE crash all the time. Maybe anybody from MPE staff will know why. I reported what's happen ( + debug text ) here : http://www.fjsoft.at/forum/viewtopic.php?p=36733#36733

_________________
http://sputnick-area.net
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
sputnick



Anmeldedatum: 30.08.2008
Beiträge: 4

BeitragVerfasst am: Fr Mai 08, 2009 20:00 Antworten mit ZitatNach oben

He guys, I recommend using wammu, it's very simple to run/configure and that works well ( I use a SonyEricsson W810I ).
Take a look there : http://wammu.eu/
That's the most reliable solution I ever seen.
All the features works ( including sending SMS )

_________________
http://sputnick-area.net
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
renjithis
Gast





BeitragVerfasst am: So Aug 02, 2009 13:06 Antworten mit ZitatNach oben

Thanks weinbi.
i had been running xp in virtualbox so that i could use MPE in linux (and also gtalk).
I'll surely giv it a try and will post my results.
Also 1 more thing, dont get me wrong here.
can you make MPE opensource FJ. in that case people who are good with VB ( i assumed dat from the post that MPE is developed with VB) and some programming in linux can port it to Linux ( natively, not with wine ). This is merely a suggestion. or you can just find some one who is good with programming in linux and ask him to port it without making it open source(if u dont want it to be so)
weinbi
Moderator


Anmeldedatum: 11.06.2007
Beiträge: 929
Wohnort: Kärnten

BeitragVerfasst am: Mo Aug 03, 2009 12:53 Antworten mit ZitatNach oben

The main problem is, that you have to rewrite the whole code. I asked FJ two years ago - at this time MPE had already more than 55.000 lines of Code (but there was e.g. no support for symbians,...)
And MPE will not be open source until FJ lose interest in this project. (You are not the first one who asked this Wink )

_________________
English FAQ || Deutsche FAQ
----------------------------------
HTC Desire
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht sendenICQ-Nummer
FJ
Site Admin


Anmeldedatum: 15.02.2006
Beiträge: 30672
Wohnort: Tirol

BeitragVerfasst am: Mo Aug 03, 2009 17:12 Antworten mit ZitatNach oben

But don't forget: If anybody has real interest i promised to help (now about 89.000 lines of code Wink
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht sendenE-Mail sendenICQ-Nummer
willy1986



Anmeldedatum: 04.11.2009
Beiträge: 1

BeitragVerfasst am: Mi Nov 04, 2009 07:28 Antworten mit ZitatNach oben

I have installed MPE succesfully with the script in de topic start.
After installing MPE started. I have only one problem; i cannot make a connection with my K810.
I will get the following error: COM1 could not be opened. Port cannot be found. http://img510.imageshack.us/i/schermafdrukerror.png/

I have tried several COM ports. With or without: Stable connection It makes no sense... I've manually set it to COM1, 115200, stable connection but it wont work

OS: Ubuntu 9.10

Could someone help me to solve this problem?

EDIT: I have solved the problem. Making a connection is now possible...
ln -is /dev/ttyACM0 com1 has solved the problem (I think)
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht senden
weinbi
Moderator


Anmeldedatum: 11.06.2007
Beiträge: 929
Wohnort: Kärnten

BeitragVerfasst am: Mi Nov 04, 2009 20:03 Antworten mit ZitatNach oben

willy1986 hat Folgendes geschrieben:

ln -is /dev/ttyACM0 com1 has solved the problem (I think)

Yes, like it is writen in the HowTo. Wink
Zitat:
Code:
:~/.wine/dosdevices$ ln -is /dev/ttyACM0 com1

_________________
English FAQ || Deutsche FAQ
----------------------------------
HTC Desire
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht sendenICQ-Nummer
ReC
Gast





BeitragVerfasst am: Do Dez 31, 2009 03:18 Antworten mit ZitatNach oben

Hi guys, I have been reading this tut, but cant get it to work, ...
I get it to program running but, no ports available how do i fix this?
weinbi
Moderator


Anmeldedatum: 11.06.2007
Beiträge: 929
Wohnort: Kärnten

BeitragVerfasst am: Fr Jan 01, 2010 15:27 Antworten mit ZitatNach oben

You have to enter the ports manually into the textfield / dropdown list. If you followed the tutorial, you have created a link from the device to a wine com Port, it was something that started with
Code:
ln -is

Just write the port you selected there (e.g. com1) into the textfield.

_________________
English FAQ || Deutsche FAQ
----------------------------------
HTC Desire
Benutzer-Profile anzeigenPrivate Nachricht sendenICQ-Nummer
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:      
Neues Thema eröffnenNeue Antwort erstellen


 Gehe zu:   



Nächstes Thema anzeigen
Vorheriges Thema anzeigen
Du kannst keine Beiträge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beiträge in diesem Forum nicht antworten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht mitmachen.

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Alle Zeiten sind GMT + 1 Stunde
Deutsche Übersetzung von phpBB.de